avagy 5+1 használható tipp Neked

 

Bár a lehetőség már adott egy ideje, vannak, akik még mindig mumusként tekintenek az online vásárlás kínálta előnyökre. Ez mondjuk nem is meglepő. Rengeteg történet kering a bankkártya-adatokat megszerző hackerekről, vagy a pénzt ugyan beszedő, de a megrendelt terméket mégsem küldő webáruhazákról.

Ebben a cikkben ezért ahhoz adunk egy kis segítséget, hogyan tudod néhány egyszerű tipp segítségével nemcsak biztonságossá, hanem kényelmessé is tenni az online vásárlást.

Manapság annyira felgyorsult életet élünk, hogy igazi időzsonglőrnek kell lennünk ahhoz, ha engednénk a csábító kísértésnek és a kedvenc boltunkba betérve, néhány divatos darabbal bővítenénk a ruhatárunkat. Szerencsére már nemcsak a pizzánkat tudjuk egyszerűen házhoz rendelni egy fárasztó munkanapot követően, hanem akár a vágyva vágyott cipőre is leadhatjuk a rendelésünket – még a kanapénkon ülve is.

Néhány katt és tiéd a világ – az online vásárlás előnyei

A félelmek ellenére, rengeteg előnnyel jár, ha az online rendelés mellett döntesz. Az online vásárlás egyik kivételes tulajdonsága, hogy az interneten óriási a választék. Talán még nagyobb is, mint egy komplett pláza teljes kínálata, mégis csak pár kattintásra van szükséged ahhoz, hogy összehasonlítsd a különböző webáruházak kínálatát. Pláne a webáruház elég jó online marketinget folytat és sok felületen jelen van.

Ezen felül az online rendelés során adott akciókat is érdemes szem előtt tartani, hiszen számtalan pénztárcabarát megoldás várhat rád. Egy bizonyos összeghatár fölött akár ingyenes kiszállítással, százalékos kedvezményekkel vagy hűségpontokkal, de egyedi elővásárlási lehetőséggel is jutalmazhatják a voksodat.

Persze a megspórolt idő és energia sem mindegy, amit az internetes rendelések során megtakarítasz. Kényelmesen és egyszerűen, akár egy pohár bor társaságában böngészheted végig a teljes kínálatot. Nyugodtan és senkitől sem zavartatva. Nem kell arra figyelned, hogy mikor szabadul fel végre a próbafülke és a boltban lévő vásárlók kerülgetését is megtakarítod.

cipőt már online is rendelhetsz biztonságosan

Ráadásul csak olyan portéka kerül a monitorodra, ami ténylegesen elérhető a méretedben. Különböző szűrők segítségével ugyanis nemcsak a termék típusát, de akár a méretét vagy színét is kiválaszthatod. Nem fogsz azzal szembesülni, hogy a polcon megtetszik a legújabb Skechers sneaker, de csak 37-es és 41-es méretet látsz belőle a kihelyezésen, a kettő között pedig nincsen semmi. Aztán vagy találsz egy eladót, aki utána néz a raktárban a többi méretnek, vagy nem.

Az online vásárlás egyik legnagyobb előnye pedig csak ezután következik: a gyors házhozszállítás, amit a napirendedhez igazodva kérhetsz akár otthonra, akár az irodába, de akár a nagymamádhoz is. És amivel a cipekedés terhét is átadhatod a futárnak.

biztonságos online vásárlás

5 tipp a biztonságos online vásárláshoz

 Ahhoz azonban, hogy az interneten is ugyanolyan biztonsággal vásárolhass, mint egy boltban, érdemes betartani néhány egyszerű szabályt. Persze figyelni az olyan árulkodó jelekre, amelyek átverésre vagy a szolgáltatás rossz minőségére utalnak.

  1. Csak megbízható webáruházból vásárolj

 Ha egy új webáruházat próbálsz ki, mindig nézz utána annak, hogy mennyire biztonságos. Már az oldal domain neve is árulkodó lehet, ha például a .hu vagy .com helyett .net-re végződik – ez nem a legjobb ajánlólevél.

  1. A webáruháznak legyen biztonsági tanúsítványa

A fenti mellett figyelj arra is, hogy az URL-sor bal oldalán ott legyen egy kis fekete lakat. Ez azért fontos, mert ezzel tanúsítja az oldal, hogy rendelkezik SSL tanúsítvánnyal, ami a biztonságos online vásárlás szempontjából létkérdés. Csak olyan oldalon add ki bármilyen adatodat, ahol látod a lakatot. Ezen felül további jó pont, ha a weboldal címe https://-el kezdődik, mert ez is az adott weboldal titkosított kommunikációjára utal.

  1. Használj kétlépcsős azonosítást

Amellett, hogy biztosítod a biztonságos internetkapcsolatot, azzal fokozhatod az adataid védelmét, ha az online rendelés során kétlépcsős azonosítást használsz. Ez azt jelenti, hogy nem csupán a jelszóra korlátozod a belépéskori azonosítást, hanem minden belépés során kapsz egy egyszerhasználatos, rövid érvényességi idejű kódot is, amit szintén meg kell adnod. Ezzel tudod megakadályozni, hogy mások lépjenek be és adjanak le rendelést a te kontódra.

  1. Legyen egy másik kártyád

Ma már számtalan olyan szolgáltató van – például a Revolut – ahol ingyenesen regisztrálhatsz olyan virtuális bankkártyát, amit kifejezetten az online vásárlás során használhatsz. Ezen tartsd a vásárlásra elkülönített összeget, így a tényleges bankkártya adataidhoz nem biztosítasz hozzáférést.

  1. Ellenőrizd a szolgáltatás minőségét – még a vásárlás előtt

Ezt akkor tudod teljesíteni, ha rászánod az időt az adott webáruház és a kinézett termék feltérképezésére. Érdemes megnézni a vásárlói értékeléseket és a szöveges ügyfélvisszajelzéseket is, mert ezekből hasznos infókat nyerhetsz a termékek minőségére, a kiszállítás zökkenőmentességére, valamint az ügyfélszolgálat minőségére vonatkozóan is.

online vásárlás facebook borgo

Éppen ezért, az már jó pont, ha például a csillagos értékeléseknél legalább 4,5*-ot látsz, illetve a szöveges visszajelzések között többségben vannak a dicsérő kritikák és csak elvétve akad 1-2 negatív tapasztalat.

+ 1 tipp ahhoz, hogy mosolyogva nyisd ki a csomagod

Főleg a ruha-, illetve cipő webshop terepén igaz az, hogy a rossz méret vagy a visszatetsző szín miatt csalódsz a rendelésedben. Hogy elkerüld ezt a kellemetlen csapdát és ne menjen el a kedved a későbbi netes vásárlástól, mindig nézz utána, milyen megoldást kínál az adott webáruház a termékek cseréjére, illetve hány napot biztosít a visszaküldésre.

Nálunk a Borgonál például már alapjáraton hosszú, 30 napos visszaküldési határidővel kalkulálhatsz.

Szinte egy teljes hónap áll a rendelkezésedre ahhoz, hogy eldönthesd: tetszik-e a cipőd, elég kényelmes-e és tényleg megy a ruhádhoz?

Persze abban az esetben sincs probléma, ha már rögtön az első próba során kiderül, hogy nem jó a méret. Ingyenesen és már másnapra cseréljük a cipődet. Kézből kézbe – felesleges utánajárás nélkül, otthon és a munkahelyeden is. Mert a Borgonál a kényelmes és biztonságos online vásárlás sem álom többé, hanem realitás.

másnapi csere webshop

 

 

 

 

 

 

További trendekről és akciókról olvashatsz,
ha feliratkozol a #borgosztikus blogra!

Ezeket olvastad már?

Temusok figyelem: magyar webshop vs. kínai dömping divat?

Temusok figyelem: magyar webshop vs. kínai dömping divat?

Mar 7, 2024 | szerző: Szabó Dénes  Őrület söpör végig a világban. Főleg Európában nagy az érdeklődés. A Temu betörte az ajtót a filléres áruival és mindenkitől el is venné a piacot az öreg kontinensen. Sokakat izgat hát itthon is a kérdés: Temu vagy magyar...

Cápák között: avagy a sneaker világ 7 új ragadozója

Cápák között: avagy a sneaker világ 7 új ragadozója

Feb 28, 2024 | szerző: Donáth Kitty  Sneaker lázban ég a világ az elmúlt 4-5 évben. Mondhatni óriási az érdeklődés az egész bolygón (hivatkozva a Grand View Research USA adataira). A borgo webshopban is 70%-ban sneakereket árulunk. Van aki télre is ezt hordja és...

Új generációs Wink cipő: 5 ok a csúcskényelem mellett

Új generációs Wink cipő: 5 ok a csúcskényelem mellett

Feb 5, 2024 | szerző: Donáth Kitty  Cipő, sneaker és #Wink rajongók figyelem! Örömmel osztjuk meg veletek legfrissebb blogbejegyzésünket, amelyben bemutatjuk, miért maradt az immár 30 éve alapított Wink brand a cipőipar megbízható és meghatározó szereplője....