Világító cipő gyerekeknek: csak vakítás vagy tényleg van értelme?

A világítós gyerek cipő az egyik legjobb választás kisgyerekeknek és kamaszoknak is, hiszen hihetetlenül népszerűek a körükben. Bármely gyermek trappol végig az utcán vagy az iskola folyosóján benne, igazán vagány és menő lesz tőle. Ráadásul az osztálytársak és a barátok is a csodájára fognak járni. Persze szülőként felmerülhet benned pár kérdés a világító cipő kapcsán, például a biztonságot és a tisztítást illetően. Most megpróbálunk minden kérdésedre választ adni.

Előbb azonban nosztalgiázzunk egy kicsit, mert újkeletűnek tűnhet a világító gyerekcipő, korántsem nevezhető mai darabnak. Gondoltad volna például, hogy a világító cipő lassan 30 éves múltra tekint vissza?

 

Világító talpú gyerek cipő: az 1990-es évek elején kezdődött az őrület

Valószínűleg neked sem okoz gondot visszaemlékezni a gyerekkorodra és ha a memóriánk legmélyebb bugyraiba ásunk, érdekes dolgokat találunk. 1992-ben például már fel-felbukkantak a világító talpú gyerek tornacipők, bár tény, hogy akkor még igencsak kezdetleges volt a technológia.

Akkoriban a sarokrészen volt a LED és akkor gyulladtak fel a fények, amikor a gyerkőcök sarka a földdel érintkezett. Azonban ezeknek a konstrukcióknak akadt pár hibája. Az egyik hangsúlyosabb, hogy ezekben a cipőkben még elemek gondoskodtak a világításról, ami lássuk be, nem túl praktikus. Emellett sok szülő aggódott a higanytartalom miatt is, Amerikában például, Minnesota államban egy idő után be is tiltották őket.

Szerencsére ma már nem kell ilyen kockázatoktól tartani, hiszen az elemeket már rég elfelejthettük. Ráadásul az 1990-es évek óta eltelt közel 3 évtizedben sokkal mutatósabb, biztonságosabb és praktikus darabok kerültek ki a gyártósorról.

világító cipő webshop

 

De mi is az a világító cipő?

A világító cipő gyakorlatilag olyan tornacipő, edzőcipő vagy épp csizma – de bármilyen más lábbeli is lehet – ami világít. Köszönhetően a talprésznél elhelyezett LED paneleknek, amelyek akár mozgásra, akár állandó jelleggel onthatják magukból a fényt.

Kialakítását tekintve a LED elhelyezkedhet kizárólag a sarokrésznél, de körbe is futhat a talp teljes felületén. És az sem lehetetlen vállalkozás, hogy több ponton legyenek elosztva a panelek. Elcsépelt, de igaz mondás: csak a képzelet – meg a cipő formája és nagysága – szabhat határt a kreativitásnak.

villogó gyerek cipők

Mielőtt azt hinnéd, hogy ez a varázslatos cipő csupán a gyerekek között számít menőnek: felnőttek számára is készítenek világító talpú cipőt. Végül is, igencsak fel lehet dobni vele egy-egy bulis szerelést. Gyerekeknél pedig kifejezetten hasznos az esti séták során, hiszen a világító LED paneleknek köszönhetően még szuroksötétben is látni fogod a mozgást.

 

Az egyik leggyakoribb kérdés: hogy lehet kikapcsolni a világító cipőket?

Nos, erre nehéz pontos választ adni, hiszen a világító talpú gyerek cipő is annyi fajtával büszkélkedhet, mint égen a csillag. A költségtakarékosabb megoldások esetében például előfordulhat, hogy nincsen rá lehetőség.

Más gyártó pedig külön figyelmet fordít arra, hogy egy kis gomb segítségével meg lehessen szüntetni a világítást. Ez egyébként praktikus megoldás, tekintve, hogy az iskolában vagy moziban, színházi előadáson például elég zavaró lehet.

Hogy megéri-e a világító gyerek cipő az árát? Ez megint egy összetett kérdés, leginkább ez is attól függ, hogy milyen típusra esik a választás. Ha például USB kábellel utántölthető modellre voksolsz, akkor nemcsak a te gyermeked lelheti örömét benne, akár tovább is ajándékozhatjátok a jó állapotban lévő cipőt. Így már az is kevésbé fog zavarni, ha a csöppség lába úgy nő, mint a bolondgomba. És néhány hónapnyi használatot követően már nem lesz jó rá a cipő.

A világító gyerekcipő kiválasztása során érdemes ezeket a praktikus szempontokat figyelembe venni. Bár élünk a gyanúperrel, hogyha megkérdeznénk a gyermekedet, biztosan rávágná, hogy ne gondolkodj rajta ennyit. ?

skechers világítós cipő

 

Hogyan válassz villogó cipőt?

Nos, először is faggasd ki a gyermekedet, hogy ő milyen típusnak örülne, van-e esetleg kifejezett kívánsága színeket, mintákat illetően. Érdemes azt is megfontolni, hogy milyen típusú cipőre van szüksége a gyerkőcnek: tornacipőre, edzőcipőre, csizmára, szandálra?

Ha ezekre a kérdésekre megvan a válaszod, máris szűkítheted a rendelkezésedre álló kínálatot. Utána jöhetnek az olyan praktikus szempontok, mint a kikapcsolási lehetőség, az USB-s töltés, a cipő minőségi alapanyaga, ergonomikus kialakítása.

Természetesen döntő tényező lehet az ár is, általában a drágább darabok azok, amelyek a fenti praktikus szempontok többségét felvonultatják. Ha például a Geox, Skechers vagy Wink márkákat választod, strapabíró és minőségi darabra voksolsz.

világitós gyerek cipő borgo

Mindenesetre, ha egy tanácsot elfogadsz tőlünk: a világító talpú gyerek cipőből válassz eggyel nagyobb méretet. Bár ideig-óráig ki kell majd tömni egy kicsit az orr-részét, ezzel a trükkel tovább hordhatja gyermeked a kedvenc cipőjét. Egészen addig, amíg bele nem nő a lába.

 

A világító cipő mosása

A világítós cipők mosása olyan kérdés, amit nem lehet félvállról venni, hiszen a tisztaság és a használhatóság nem mindig jár kéz a kézben. Éppen ezért mi azt tanácsoljuk, hogy mindig olvasd el a cipő tisztítására vonatkozó gyártói utasítást.

Mindig az legyen a mérvadó, még akkor is, ha többségüknél nyilvánvalóan nem ajánlott a mosógépben mosás. Általában a langyos mosószeres-szappanos víz és egy puha rongy az, amit tisztításhoz ajánlanak. De nem tudjuk eléggé kihangsúlyozni: a tisztítás során mindig kövesd a gyártói ajánlást!

 

Imádnivaló gyerekbirodalom a Borgo webáruházban

Találd meg a kínálatunkban azt a menő ruhadarabot, lábbelit vagy játékot, amire gyermeked már időtlen idők óta feni fogát! Nézz szét a Borgo webáruház gyerek kínálatában, vásárolj online biztonságosan és vedd igénybe a kézből kézbe cserét. Mármint akkor, ha nem jó a méret vagy élőben mégsem tetszik annyira a szín.

másnapi csere borgo webáruház

Megéri tehát kipróbálni a villogó cipők világát, mert általában akkora örömet okoz, hogy a kicsik majd kibújnak a bőrükből. Ráadásul messziről látják az autósok gyerekünket szürkület után is, ezért biztonsági oldala is van az érmének. A mozgásra is sarkallja a gazdáját: sok kisgyerek fel-alá ugrándozik a villogást figyelve.

Nálunk nem ér csalódás: minden nap azért dolgozunk, hogy kényelmesen és praktikusan tudj vásárolni, anélkül, hogy megbánnád a döntésed. Tegyél próbára minket, akár egy világító gyerek cipővel, vagy a gyermekedre szabott felsővel.

További trendekről és akciókról olvashatsz,
ha feliratkozol a #borgosztikus blogra!

Ezeket olvastad már?

Temusok figyelem: magyar webshop vs. kínai dömping divat?

Temusok figyelem: magyar webshop vs. kínai dömping divat?

Mar 7, 2024 | szerző: Szabó Dénes  Őrület söpör végig a világban. Főleg Európában nagy az érdeklődés. A Temu betörte az ajtót a filléres áruival és mindenkitől el is venné a piacot az öreg kontinensen. Sokakat izgat hát itthon is a kérdés: Temu vagy magyar...

Cápák között: avagy a sneaker világ 7 új ragadozója

Cápák között: avagy a sneaker világ 7 új ragadozója

Feb 28, 2024 | szerző: Donáth Kitty  Sneaker lázban ég a világ az elmúlt 4-5 évben. Mondhatni óriási az érdeklődés az egész bolygón (hivatkozva a Grand View Research USA adataira). A borgo webshopban is 70%-ban sneakereket árulunk. Van aki télre is ezt hordja és...

Új generációs Wink cipő: 5 ok a csúcskényelem mellett

Új generációs Wink cipő: 5 ok a csúcskényelem mellett

Feb 5, 2024 | szerző: Donáth Kitty  Cipő, sneaker és #Wink rajongók figyelem! Örömmel osztjuk meg veletek legfrissebb blogbejegyzésünket, amelyben bemutatjuk, miért maradt az immár 30 éve alapított Wink brand a cipőipar megbízható és meghatározó szereplője....