Téli kabát kisokos: ha nem szeretnél fázni télen

télikabát borgo

A téli ruhatár összeállítása nem egyszerű feladat. Nem elég ugyanis külső megjelenésre a legdivatosabb télikabát kiválasztása. Úgy kell döntenünk, hogy ruháink kényelmesek és melegek is legyenek egyben.
Most hoztunk néhány tippet annak érdekében, hogy hogyan állítsd össze a tökéletes téli szetteket. Úgy, hogy azok ne csak trendik, de praktikusak és komfortosak is legyenek egyben.

 

 

A legjobb megoldás: a réteges öltözködés

Az egyik legkellemetlenebb dolog a télben, hogy sokszor nehéz megtalálni a ruhák vastagságában és mennyiségében a megfelelő középutat. Olykor túlságosan alul öltözünk és fázunk, máskor pedig épp ennek az ellenkezője történik.

Egy túlzottan vastag kabátban már sokszor kellemetlenül érezhetjük magunkat a melegtől. éppen ezért fontos, hogy ha lehet, ne túl vastagon, sokkal inkább rétegesen öltözködjünk. Egy kevésbé vastag kabát is jó választás lehet például abban az esetben, ha megtaláljuk alá a megfelelő pulóvert. De hogyan is néz ki egy hatékonyan összeállított, réteges szett?

 

Hogyan öltözködjünk a téli kabát alatt?

Kezdjük talán a legelején. A megfelelő téli öltözet összeállítása esetén nem csak a kabát a fontos. Annak is nagy a jelentősége, hogy milyen pulóvert viselünk alatta. Alsó rétegként még érdemes olyan pólót, blúzt vagy inget választanunk, amiből a nedvesség képes jól elpárologni, így nem izzadunk meg benne túlságosan. Ilyen többek közt a poliészter és a selyem. A pamutot ebben az esetben viszont érdemes kerülni.

A középső réteg esetén érdemes jó hőtartó anyagból készült pulóvert választani. Egy kapucni nélküli, polár anyagú vagy kényelmes kötött pulóver remek választás téli kabát alá. Segít megtartani a meleget, és ha épp túl melegünk lenne, akár könnyen meg is szabadulhatunk tőle.

pulóver heavy tools

Ez azért fontos, mert a belső helyiségekben vagy a tömegközlekedésen télen is meleg lehet. Ilyenkor egy vastag pulóverben és kabátban könnyen megizzadhatunk, a hidegre lépve pedig garantált a megfázás. Hogy ezt elkerüljük, fontos a réteges öltözködés.

Így egy kényelmes pulóver és egy vékonyabb kabát jó választás lehet a hidegebb napokon. A lényeg, hogy összességében kényelmesen érezzük magunkat az általunk választott ruhadarabokban, és legfőképp: véletlenül se fázzunk bennük.

A különböző rétegeket egyébként nem muszáj túl szorosan viselnünk, sőt. Ha kényelmesebbek, lengébbek, az kifejezetten előnyös is a hőtartás szempontjából. Így a túlzottan szűk szabású ruhadarabokat a hideg, téli szezonban érdemes kerülni.

 

 

A bélelt téli kabát sem hiányozhat a ruhatárból

Természetesen adódnak olyan helyzetek, amikor a vékonyabb kabátok már nem feltétlenül védenek a hideg ellen. Éppen ezért fontos, hogy a ruhatárunkban legalább egy vastag, bélelt télikabát is megtalálható legyen. A bélelt téli kabátok kiválóan alkalmasak azokon a napokon, mikor a hőmérő higanyszála városban is a mínusz 10 fok alá esik. Azoknak pedig nélkülözhetetlenek, akik télen, hóban és fagyban is szeretnek erdei vagy hegyi túrákra indulni.

egret bélelt kabát

Fontos, hogy bélelt kabátot úgy válasszunk, hogy annak megfelelő légáteresztő képességére és vízhatlanságára is odafigyeljünk. Abban az esetben ugyanis, ha egy vastag kabát nem szellőzik megfelelően, rendkívül kényelmetlen lehet és nagyon könnyen beleizzadhatunk.

A víztaszító képesség pedig azért fontos, hogy az esős, havas időben se ázzon át. Ez ugyanis szintén sok kellemetlenséget okozhat, az átázott, nedves kabát pedig könnyen vezethet megfázáshoz is.

 

 

Ne feledkezzünk meg a megfelelő kiegészítőkről sem

Az olyan kiegészítők, mint a sapka és a sál sokak számára feleslegesnek tűnhetnek. A hideg elleni védelemben nagyon nagy segítséget nyújtanak. Nem csak abból a szempontból, hogy kevésbé fázunk bennük. De a megfázást, a bőr kipirosodását, szárazzá és töredezetté válását is segítenek elkerülni.

Éppen ezért lényeges, hogy a tökéletes kabát és a téli csizma mellett a megfelelő kiegészítőket is beszerezzük. Hiszen mindegyiknek megvan a maga fontos funkciója. Legyen szó akár sálról, akár sapkáról, akár a kényelmes, meleg, puha pamut zoknikról.

borgo webshop sapka

 

 

Télen sem kell lemondani a stílusos öltözködésről

Sokan úgy gondolják, hogy a téli szezonban nehezebb divatosan, stílusosan öltözni. Ez azonban nem igaz, hiszen manapság már rengeteg, különböző fazonú téli kabát közül válogathatunk. A lényeg, hogy olyat válasszunk, mely jól illeszkedik ruhatárunkba, megy csizmánkhoz vagy bakancsunkhoz, és testalkatunknak is megfelel.

Ha ezekhez a lehetőségekhez hozzávesszük még a különböző csizmák és téli cipők kínálatát, szinte végtelen számú, mutatós és trendi összeállítást hozhatunk létre. A stílusos öltözködés tehát télen sem lehetetlen. A hölgyek és az urak egyaránt választhatnak olyan kabátot, mely személyiségükhöz és stílusukhoz, valamint téli kiegészítőinkhez is tökéletesen illeszkedik.

téli kabát bakancs

 

 

Túl hideg van? Ne aggódj, a kapun sem kell kitenni a lábad!

Ha úgy érzed, túlságosan hamar beütött a hideg, és a megfelelő kabátot nem sikerült időben megvenned, akkor sem kell aggódnod. Ma már online is bátran megrendelheted az őszi és téli szezonra kiszemelt darabot.

Sokan persze nem mernek kabátot rendelni online, melynek legfőbb oka az, hogy a méretbeli problémáktól és egyéb kellemetlenségektől tartanak. Abban az esetben azonban, ha a Borgo webáruházat választod, egy cseppet sem kell félned amiatt, hogy a választott téli ruhadarab nem felel meg az elvárásaidnak.

Ha ugyanis nem vagy elégedett a rendeléseddel, azt 24 órán belül visszacseréljük neked. Ez természetesen nemcsak a méretprobléma, de színnel vagy kényelemmel kapcsolatos gondok és bármilyen egyéb panasz esetén is kivitelezhető.

Vedd fel velünk a kapcsolatot és a futár már indul is, hogy átvegye a cserélni kívánt cipőt, pulóvert vagy kabátot. Következő nap pedig már ajtódon az új, minden szempontból tökéletes darabbal kopogtat majd nálad.

másnapi csere borgo webáruház

További trendekről és akciókról olvashatsz,
ha feliratkozol a #borgosztikus blogra!

Ezeket olvastad már?

Cápák között: avagy a sneaker világ 7 új ragadozója

Cápák között: avagy a sneaker világ 7 új ragadozója

Feb 28, 2024 | szerző: Donáth Kitty  Sneaker lázban ég a világ az elmúlt 4-5 évben. Mondhatni óriási az érdeklődés az egész bolygón (hivatkozva a Grand View Research USA adataira). A borgo webshopban is 70%-ban sneakereket árulunk. Van aki télre is ezt hordja és...

Új generációs Wink cipő: 5 ok a csúcskényelem mellett

Új generációs Wink cipő: 5 ok a csúcskényelem mellett

Feb 5, 2024 | szerző: Donáth Kitty  Cipő, sneaker és #Wink rajongók figyelem! Örömmel osztjuk meg veletek legfrissebb blogbejegyzésünket, amelyben bemutatjuk, miért maradt az immár 30 éve alapított Wink brand a cipőipar megbízható és meghatározó szereplője....

Több Skechers 1 helyett: lehet választani?

Több Skechers 1 helyett: lehet választani?

Jan 4, 2024 | szerző: Donáth Kitty  Sziasztok cipőrajongók! Ma izgalommal mutatjuk be nektek a legújabb Skechers cipőkollekciót, amely nem csak a lábaitoknak, de az egész stílusotoknak is egy fantasztikus lendületet ad. Büszkék vagyunk, hogy Magyarországon a mi...