Női csizma: rövid-vagy magasszárú? Milyen modellt válasszunk?

Magasszárú csizma
A tökéletes női csizma olyan kiegészítő, melynek minden hölgy ruhatárában ott a helye. Sokan azonban nehezen találják meg a számukra minden szempontból megfelelő modellt. Pedig a választás néhány dolog ismeretében egyszerűbb, mint elsőre gondolnánk. Alacsony- vagy magasszárú modellt vegyünk? Magassarkú vagy lapostalpú lesz az ideális döntés?
Most mutatunk néhány tippet és trükköt annak érdekében, hogy mindenki megtalálhassa a számára ideális csizmát. Azt a darabot, melye egyszerre trendi, kényelmes és időtálló is egyben!

 

A tökéletes női csizma kiválasztásának alapja: a boka és a vádlik formája

A női csizma kiválasztása során sokan kizárólag a méretet veszik figyelembe fontos szempontként. Érdemes azonban tudni, hogy sokat számít a testfelépítés is, és nemcsak a megjelenés szempontjából. Való igaz ugyanis, hogy míg a magasszárú csizmák a magasabb hölgyeken állnak igazán jól, addig a bokacsizmák az alacsonyabbak számára is ideálisak. Ennél azonban jóval több dolgon múlhat a választás.

Fontos figyelembe venni például azt, mennyire erős a bokánk. A vastagabb, erősebb boka esetében érdemes ugyanis kerülni, hogy a választott lábbeli a figyelmet a bokára irányítsa. Éppen ezért a bokacsizma, vagy egy olyan bakancs, melynek pántja a bokarészen van, kevésbé jó választás lehet. Az erős bokájú hölgyek számára tökéletes lehet azonban egy magasszárú csizma, mely optikai szempontból elegánsan megnyújtja a combokat.

De természetesen, ha nem kedveljük a magasszárú cipőket, a bokacsizmák közt is találkozhatunk ideális modellel. Érdemes olyat választani, melynek szára minimálisan a boka felett végződik, magasabb sarokkal rendelkezik, vagy épp a hegyesebb, díszesebb az orra. Például egy trendi kialakítású Bosido Aud bokacsizma . Ezek a lábbelik nem jelentenek negatív optikai tuningot a boka számára, hiszen helyette a lábfejre irányítják a figyelmet.

Női csizma bakancs

De hasonlóan fontos a vádli formája és vastagsága is. Vastagabb vádli esetén olyan csizmát érdemes vásárolni, melynek szára nem a vádli legvastagabb pontján ér véget. Ilyen esetekben egy rövidebb szárú bokacsizma vagy egy hosszabb szárú modell is megteszi. Érdemes továbbá olyan nadrágot viselni a lábbeli mellé, amely színben megegyezik vele. Ez szintén segít abban, hogy vastag vádlink az új csizmában kevésbé legyen hangsúlyos.

 

Csizma nagy lábméretre és széles lábfejre

Azok a hölgyek, akik nagyobb lábmérettel rendelkeznek, általában nehezebben találják meg a számukra ideális csizmát. Pedig akár bokacsizmák és hosszúszárú modellek közül is válogathatnak. A lényeg, hogy érdemes kerülniük a szűkebb fazonú darabokat.

Ezek ugyanis kihangsúlyozzák a lábfej méretét, ráadásul kényelmetlenek is lehetnek. Jó választás lehet egy kevésbé szűk, bélelt Borgo bokacsizma, hiszen kevésbé tereli a figyelmet a lábfejre, ráadásul rendkívül kényelmes. Azok számára pedig, akik kifejezetten elegáns darabot keresnek, akár egy magassarkú, magasabb szárú csizma is jó döntés. Ilyenkor ugyanis a lábfej méretéről általában a csizma hosszára terelődik a hangsúly.

Bokacsizma webshop

Szélesebb lábfej esetében pedig érdemes a hegyes orrú modellek közül választani. Ennek oka, hogy a kerek orr kihangsúlyozza a lábfej szélességét, míg a hegyes optikailag megnyújtja azt. Remek döntés lehet például egy stílusos, hegyesebb orrú Weide bokacsizma.

 

Az ideális női csizma alacsonyabb testmagassághoz

Sokszor az alacsonyabb hölgyek is megszenvednek azzal, hogy megtalálják a tökéletes lábbelit. Pedig néhány apró „szabályra” odafigyelve a testmagasság sem jelent gondot abban, hogy megvásároljuk álmaink csizmáját.

Magasszárú női csizma esetén érdemes például olyat választani, aminek a szára a térd aljáig felér, hiszen ez segít abban, hogy a lábak optikailag hosszabbnak tűnjenek. Ezzel ellentétben a túlzottan alacsony szárú cipő kevésbé előnyös.

Hosszú szárú női csizma

Jó megoldás lehet azonban egy magassarkú bokacsizma, mely minimálisan megemeli a testmagasságot. Például egy elegáns, szinte minden szetthez remekül illő Tamaris modell. Figyeljünk azonban oda arra, hogy alacsony testmagassággal a túlzottan magas sarok bármennyire csábító is lehet, kevésbé mutat jól.

 

Ami bárkinek jól áll: a magassarkú csizma

A magassarkú csizma olyan viselet, mely nemcsak az alacsony hölgyeknek áll jól. A megfelelő modell és a megfelelő sarokméret mellett bármilyen testalkattal viselhető. Elegáns, nőies megjelenést garantál, fazontól és színtől függően pedig alkalmi vagy épp hétköznapi szettekkel is bátran hordható.

Egy tűsarkú Tamaris csizma tökéletes választás lehet egy elegáns összeállításhoz, szinte bármilye komolyabb alkalomra. Puha bélésének és gondosan kidolgozott talpbetétének köszönhetően pedig nem csak mutatós, de kényelmes is egyben. Azok pedig, akik a hétköznapokra a stabil, kényelmes járást biztosító lábbelit keresnek, vastagabb sarkú modellt is választhatnak.

Magassarkú csizma
A magassarkú csizmák közt tehát mindenki megtalálhatja a számára a megdelelő darabot. A magasabb és alacsonyabb, illetve a vékonyabb és vastagabb lábú hölgyek is. A lazább stílus kedvelői és a konzervatívabb stílus szerelmesei is. Hétköznapokra és akár estélyekre is ideális viselet, melynek egyértelműen minden nő ruhatárában ott a helye.

 

Rendeld meg online álmaid csizmáját

A Borgo webáruházában rengeteg elegáns és kényelmes női csizma közül válogathatsz. Készletünk segít abban, hogy bármilyen testalkatra, bármilyen ruhaösszeállítás mellé megtalálhasd a tökéletes darabot. Ami pedig a legjobb, hogy csupán néhány kattintással, online is megrendelheted őket.

Ráadásul amiatt sem kell aggódnod, hogy a megrendelt lábbeli mégsem felel meg az igényeidnek. Ha a modellel ugyanis nem vagy elégedett, azt 24 órán belül visszacseréljük neked. Ez természetesen nemcsak a méretprobléma, de színnel vagy kényelemmel kapcsolatos gondok és bármilyen egyéb panasz esetén is kivitelezhető.

másnapi csere borgo webáruház
Vedd fel velünk a kapcsolatot és a futár már indul is, hogy átvegye a cserélni kívánt cipőt. Következő nap pedig már ajtódon az új, minden szempontból tökéletes lábbelivel kopogtat majd.

Abban az estben tehát, ha igazán kényelmes csizmát keresel, nézz szét a Borgo webáruházában. Egész biztos, hogy megtalálod azt a modellt, mely nem csak komfortos, de testalkatodhoz és ruháidhoz egyaránt tökéletesen illeszkedik.

Csizma webáruház Borgo

További trendekről és akciókról olvashatsz,
ha feliratkozol a #borgosztikus blogra!

Ezeket olvastad már?

Temusok figyelem: magyar webshop vs. kínai dömping divat?

Temusok figyelem: magyar webshop vs. kínai dömping divat?

Mar 7, 2024 | szerző: Szabó Dénes  Őrület söpör végig a világban. Főleg Európában nagy az érdeklődés. A Temu betörte az ajtót a filléres áruival és mindenkitől el is venné a piacot az öreg kontinensen. Sokakat izgat hát itthon is a kérdés: Temu vagy magyar...

Cápák között: avagy a sneaker világ 7 új ragadozója

Cápák között: avagy a sneaker világ 7 új ragadozója

Feb 28, 2024 | szerző: Donáth Kitty  Sneaker lázban ég a világ az elmúlt 4-5 évben. Mondhatni óriási az érdeklődés az egész bolygón (hivatkozva a Grand View Research USA adataira). A borgo webshopban is 70%-ban sneakereket árulunk. Van aki télre is ezt hordja és...

Új generációs Wink cipő: 5 ok a csúcskényelem mellett

Új generációs Wink cipő: 5 ok a csúcskényelem mellett

Feb 5, 2024 | szerző: Donáth Kitty  Cipő, sneaker és #Wink rajongók figyelem! Örömmel osztjuk meg veletek legfrissebb blogbejegyzésünket, amelyben bemutatjuk, miért maradt az immár 30 éve alapított Wink brand a cipőipar megbízható és meghatározó szereplője....