– mert a játékos stílus a kicsiknek is jár

 

Ki mondta, hogy a kislányok és kisfiúk nem hordhatnak vagány gyerekcipőket a szivárvány minden árnyalatában? Vagy akár a kedvenc Disney mesefiguráikkal díszített lábbelikben? Itt az ideje végre sutba dobni a sötét és komor színeket, hagyjuk inkább kibontakozni a gyermeki fantáziát: vajon Batman csizma, a Mancs őrjárat kisfiú cipő, a Pókember vagy a Verdák ruha lesz a legmenőbb?

 

Nemcsak saját magunk, hanem a legkisebbek számára is igazi kihívást jelent megtalálni a tökéletes lábbelit. Természetesen annak érdekében, hogy a gyerekek fejlődése továbbra is a helyes mederben folyjon, érdemes betartani néhány alapszabályt – már ami a gyerekcipő vásárlást illeti.

 

Ami Mancs őrjárat gyerekcipő vásárlásakor fontos: a méret és kényelem

Akad néhány tévhit, ami alapján nem túlzás azt állítani, hogy mind a tökéletes kislány cipő, mind a strapabíró kisfiú cipő megtalálása igazi művészet. Ennek ellenére – vagy éppen ezért – adnánk néhány tippet, amivel egyszerűbben, gyorsabban és kényelmesebben találhatjátok meg a kényes tappancsokra illő darabokat.

 

  • A gyerekcipő mérete perdöntő

disney borgo

Gyakran álmélkodunk azon, hogy a gyerekek bizony úgy nőnek, mint a bolondgomba. Nincs ez másképp a lábukkal sem, ennek ellenére nem tanácsolnánk, hogy a takarékoskodás érdekében akár 1-2 számmal nagyobb cipőt vásárolj.

 

Alapvetően azt mondhatjuk, hogy a gyerekek lába 3 éves korukig úgy 3 havonta ugrik 0,5-1 méretet, míg ennél idősebb korukban 3-6 havonta lehet szükségük egy új csukára. A kiválasztás során érdemes figyelni arra, hogy a belső talphossznál maximum 0,5-08 mm-el hosszabb cipőt vásároljunk, hiszen ez még pont az a kényelmes méret, amiben a kicsik lépte is könnyed marad, de mégiscsak tartja valami a lábukat.

 

  • Bírja a strapát

 

Mivel a gyerekek általában igencsak mozgékonyak, nem árt, ha nemcsak ők vigyáznak magukra, hanem a cipőjük is. Éppen ezért a gyerekcipő vásárlás esetén érdemes külön figyelni arra, hogy a mind a kislány cipő, mind a kisfiú cipő talpa könnyű és hajlékony, valamint csúszásgátló legyen.

mancs őrjárat cipő

Ezzel az egyszerű, de nagyszerű megoldással érhetjük el, hogy se az iskola vagy óvoda tornatermében ne érje meglepetés a kicsiket. Akár fogócskáznak, akár bújócskáznak vagy fel alá rohangálnak.

 

  • Kényelem mindenek felett

 

Mivel a gyerekek esetében fejlődő szervezetekről beszélünk, rendkívül fontos, hogy a kiválasztott gyerekcipő kényelmes is legyen. Vagyis tartsa egyenesen a gyerekek sarkát és a cipő orra ne legyen szűkre szabott, hiszen összeszorított lábujjakkal nehezebb lenne felfedezni a világot.

És ha már kényelem, akkor a gyerekcipők belső kialakítását is szemügyre kell venni. Hacsak egészségügyi probléma nem indokolja, ne legyen benne külön talpbetét. Emellett kellően szélesnek és magasnak kell lennie ahhoz, hogy egyszerre legyen kényelmes és biztonságos viselet.

 

  • Praktikum a köbön: a bebújóstól kezdve a tépőzárakon át a fűzőkig

 

Attól függően, hogy milyen érett már annak a bizonyos tappancsnak a tulajdonosa, érdemes megkönnyíteni a cipőfelvételt. Választhattok egyszerű bebújós cipők közül, de ha már egyedül öltözködne, akkor a tépőzáras gyerekcipőkkel megkönnyíthetjük a cipőfelvételt. 

gyerek ruha és cipő

Abban az esetben, ha már a motorikus készségei engedik és a cipőfűzőkkel is jól bánik, elindulhattok a fűzős lábbelik szélesre taposott ösvényén. Szerencsére a lehetőségek széles tárháza áll a rendelkezésetekre, hogy megtaláljátok a tökéletes gyereklábbelit. Akár a kislány cipő, akár a kisfiú cipő az a darab, amit égre-földre kerestek.

 

  • Fontos, hogy jól szellőzzön

 

Akár a nyári forrósággal, akár a télen hordott zoknik-harisnyák melegével kell megküzdeniük, az egyik legfontosabb dolog a gyerekcipő szellőzése. Figyelj arra, hogy mind a talp, mind a belső rész olyan anyagból készüljön, amely jól szellőzik. 

 

Disney gyerek cipő: se a Mancs őrjárat cipő mintákról, se a Jégvarázs színeiről nem kell lemondani

Az, hogy egy gyerekcipő praktikus, kényelmes és biztonságos, még nem jelenti azt, hogy nem lehet benne semmi játékosság. Lenyűgöző, élettel teli színek garmadája vár a legkisebb tappancsokra is. Addig, amíg korábban főként egy-két masni, esetleg egy játékos csat vagy gomb, netán a mintás cipőfűző jelentette a játékosságot, ma már ennél tovább is merészkedhetünk.

Szerencsére mostanság számtalan módon tehetjük egyedivé a gyerekek megjelenését, akár a cipőjükön keresztül is. Hiszen akár a kedvenc Disney mesefigurájuk vagy szuperhősük is eltipeghet az apró lábakon, az adott mesefigura színvilágához passzoló megjelenésben.

Itt van példának okáért a klasszikus színben pompázó kisfiú cipő, azaz a Mancs őrjárat gyerekcipő. Ezzel szemben a száguldás és a sportautók fiatal szerelmeseinek a Disney Verdák gyerekcipő lehet a tökéletes választás. Esős időben pedig akár Pókember is felveheti a harcot az áradattal szemben.

Persze azért a lányoknak sem kell lemondaniuk a Disney gyerek cipő jelentette változatosságról. Például egy csinos rózsaszín kislány cipő, Disney Mancs őrjárat díszítéssel mindig jó választás. De a Disney Bing nyuszi gyerekcipő is beválhat.

bing nyuszi gyerek cipő

Gyerekcipő vásárlás cipő webshop segítségével

A gyerekcipő vásárlás időnként igazán megterhelő tud lenni. Van, amikor mi vagyunk kicsit türelmetlenebbek, máskor a gyerekek fáradtabbak és nincs kedvük egy zsúfolt, idegen helyen felpróbálni a kiválasztott cipőket. Sőt, elképzelhető, hogy Disney ruhát vagy kiegészítőt is vásárolnánk a cipő mellé:

disney ruha

Ilyenkor jön jól a Borgo cipő webshop lenyűgöző kínálata. Segítségünkkel nemcsak a Disney gyerek cipő választékot nézhetitek át, de a többi márka által kínált gyereklábbeliket is. Válasszátok ki kényelmesen, biztonságosan és egyszerűen a tökéletes gyerekcipőt, akár másnapi kiszállítással és ingyenes cserével. Akár a kanapétokról ülve is.

További trendekről és akciókról olvashatsz,
ha feliratkozol a #borgosztikus blogra!

Ezeket olvastad már?

Temusok figyelem: magyar webshop vs. kínai dömping divat?

Temusok figyelem: magyar webshop vs. kínai dömping divat?

Mar 7, 2024 | szerző: Szabó Dénes  Őrület söpör végig a világban. Főleg Európában nagy az érdeklődés. A Temu betörte az ajtót a filléres áruival és mindenkitől el is venné a piacot az öreg kontinensen. Sokakat izgat hát itthon is a kérdés: Temu vagy magyar...

Cápák között: avagy a sneaker világ 7 új ragadozója

Cápák között: avagy a sneaker világ 7 új ragadozója

Feb 28, 2024 | szerző: Donáth Kitty  Sneaker lázban ég a világ az elmúlt 4-5 évben. Mondhatni óriási az érdeklődés az egész bolygón (hivatkozva a Grand View Research USA adataira). A borgo webshopban is 70%-ban sneakereket árulunk. Van aki télre is ezt hordja és...

Új generációs Wink cipő: 5 ok a csúcskényelem mellett

Új generációs Wink cipő: 5 ok a csúcskényelem mellett

Feb 5, 2024 | szerző: Donáth Kitty  Cipő, sneaker és #Wink rajongók figyelem! Örömmel osztjuk meg veletek legfrissebb blogbejegyzésünket, amelyben bemutatjuk, miért maradt az immár 30 éve alapított Wink brand a cipőipar megbízható és meghatározó szereplője....